снимка БулфотоУчени в института по вирусология Робърт Кох препоръчват ваксината на Астра

...
снимка БулфотоУчени в института по вирусология Робърт Кох препоръчват ваксината на Астра
Коментари Харесай

Робърт Кох: Ваксината на Астра Зенека да се бие само на хора под 65 години

снимка Булфото

Учени в института по вирусология " Робърт Кох " предлагат ваксината на " Астра Зенека " да се слага единствено на хора от 18 до 65 години. Това съобщиха международните осведомителни организации, представени от .

Причината за рекомендацията е, че комисията няма данни от производителя за това каква имунна реакция провокира имунизацията у хора над 65-годишна възраст. Препоръката не значи, че имунизацията към този момент може да се употребява. За това е належащо позволение от Европейската организация по медикаментите, което се чака на следващия ден.

" Астра Зенека " отхвърли в понеделник имунизацията й против Ковид-19 да не е доста ефикасна за хората над 65 години, след такива изявления в немски издания. Германското министерство на опазването на здравето уточни, че от 341 души, имунизирани в групата над 65 години, единствено един се е заразил с новия ковид. Това значи, че рекомендацията на експертната комисия не се основава на статистически значими данни.

Главният изпълнителен шеф на " Астра Зенека " Паскал Сорио сподели, че компанията има по-малко данни за възрастните от останалите производители на ваксини, тъй като имунизацията им е почнала покъсно. " Но ние имаме данни за мощно произвеждане на антитела против вируса у възрастните, сходно на това у по-младите хора " - сподели той пред вестник " Велт " по-рано тази седмица.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР